Konsthantverk

KONST

HANTVERK

Anna-Gretas tankar om

KONST & HANTVERK


Jag blev redan som barn förtjust i tyglappar och knåpade ihop dockkläder för hand innan jag nådde ner till trampan i mammas symaskin. Samlandet började tidigt och ju äldre jag blivit, desto mer ser jag möjligheter med såväl små tygbitar som annat "skrot". Min tanke är att det mesta går att använda i det kreativa skapandet! Knappar, band, spännen, snören, garn, pärlor, tyg, kartong...  I kombination kan det bli roliga och originella smycken eller väggdekorationer.


Inom lapptekniken använder jag gärna traditionella, enkla tekniker men lägger gärna till en ytterligare dimension som ger en extra knorr till den färdiga kvilten. Det känns som om jag befinner mig i ett område emellan traditionella kviltar och s. k."Art quilts" eller Konstkviltar.


Under årens lopp har jag deltagit med enstaka kviltar i utställningar såväl i Sverige som i utlandet.

När jag så äntligen blev "arbetsbefriad" var min plan att samla ihop till en separatutställning och den blev verklighet i juni 2012 i galleriet vid The Nut House café nära Torsåkers slott i Upplands Väsby. Utställningen gav mersmak och i juli 2015 blev det dags igen, denna gång i Berga Kulturkapell i Vingåker. Jag tycker om att vara på plats och få tillfälle att berätta om mina verk. Det ger mig stor tillfredsställelse att få den återkopplingen till åskådaren. I samband med utställningarna knyter man ju ofta nya kontakter med såväl konstföreningar som andra grupper. Jag får ofta frågan om jag vill komma och prata och visa bilder och det gör jag mycket gärna. Jag brinner för hantverket och kan jag inspirera andra till att komma igång så är det guld värt!


Så länge jag kan och har lust kommer jag att fortsätta jobba kreativt och också hitta nya platser att visa upp mina alster på!

Jag har samlat ett urval av mina kviltar på de två undersidorna Konst och Hantverk.

M & M