Aktuellt

AKTUELLT


2023

Röjningen i mina lådor fortsätter och jag avslutar påbörjade arbeten samt startar nya projekt !

Målsättningen är att bara använda material jag har "på lager"! Möjligen får jag vid behov inhandla mer tråd!

Ju äldre jag blir och ju mer vi talar om den miljö vi lever i, desto mer angeläget känns det att koncentrera sig på det material som redan ligger i mina skåp och lådor!


Det har varit lite segt att komma igång med utåtriktade evenemang efter pandemin men nu ljusnar det något. Jag har presenterat min power-pointvisning vid några tillfällen under det gångna vinterhalvåret på bibliotek, i föreningssammanhang och hos ABF, Stockholm. Den sistnämnda visningen skulle locka till de grundkurser som annonserats där men hade inte önskad effekt. Vi gör ett nytt försök i höst och den som är intresserad av kurs kan söka på  ABF Stockholm / hantverk.


Under förra året letade jag lokal för en utställning och tog då kontakt med Lisa på The Nut House Café vid Torsåkers slott i Upplands Väsby där jag hade min första separatutställning i juni 2012. Det resulterade i en inbjudan till i år och i maj/juni är det dags!


Utställningen öppnar 31 maj med Vernissage lördagen den 3/6 och jag visar såväl större som mindre kviltar och väggstycken men också mindre broderier och kombinationer av olika tekniker. Inget direkt tema förekommer utan det utställda avspeglar mer min lust att prova olika tekniker o material. Arbeten hänger såväl i galleriet som i caféet. Sista dag 11 juni.


Under utställningstiden finns väldigt enkla broderikit att köpa och testa. De passar den ovana brodösen som skulle vilja komma igång med nål o tråd.

Jag kommer att finnas på plats flera av utställningsdagarna och vill du komma under någon av dessa för att få hjälp kan du kontakta mig via kontaktformuläret här eller via Messenger för att få veta mer exakt när jag är på plats.


Textil loppis sö 4 juni 11-15

Den här dagen erbjuds textil loppis gratis i gräset utanför galleriet. Har du tyg, tråd, sybehör, mönster, knappar, band, böcker eller annat användbart för textilt skapande som du vill bli av med är du välkommen. Du tar med eget bord och sköter själv försäljningen. Marken sluttar något runt galleriet men det finns ändå plats för ganska många. Eftersom Lisa i cafeet är intresserad av ungefär hur många som kommer för att sälja tar jag gärna emot anmälan via Messenger eller kontaktformuläret här på hemsidan!


Obs! Endast material - inga färdiga produkter!


För mer information se caféets hemsida ....
 


 


   

          

            

              


              

                

 

            

                  

 

 

 

 

M & M